Poskusi pripravit slatni prigrizek, ki te bo navdušil!

In kako enostavno je 🙂

Sestavine:

  • 4 lončki bele moke
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 1 vrečka suhega kvasa (7 g)
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 lonček kisle smetane
  • 1/4 lončka mineralne vode (Radenska)
  • 2 žlici masla
  • 1 jajce

Postopek:

V posodo stresemo 4 lončke bele moke, 2 žlici kristalnega sladkorja, vrečko suhega kvasa ter eno čajno žličko soli. Dodamo 1 jajce. Na nizki temperaturi segrejemo 2 žlici masla. Dodamo 1 lonček kisle smetane in četrt lončka mineralne vode ter dobro premešamo.

Sestavine samo segrejemo. Ne sme zavreti! Ohladimo in dodamo k suhim sestavinam. Dobro premešamo in po potrebi dodajamo moko. Testo dobro zgnetemo in pustimo vzhajati vsaj dobre pol ure. Oblikujemo žogice, ki so lahko malenkost jajčaste oblike. Velike naj bodo približno 5 cm. S škarjami zarežemo ušesa in repek.

Zajčke položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Z zobotrebcem naredimo oči, kamor nato vstavimo semena (npr. sončnična). Lahko pa na koncu, v že pečene zajčke, zabodemo klinčke. Velikonočni zajčki bodo še lepši, če jih premažemo z jajčko. Pečemo jih približno 12 minut na 200° C, v predhodno ogreti pečici.